SLIŠITE PRAVLJICO? SLIŠIMO … IN ČUTIMO.

Včeraj, 4. marca 2015,  sem imela prvič priložnost pripovedovati gluhim in naglušnim … in bilo je takole …

V sredo, 4. marca so v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto, pred mednarodnim dnevom  žena, v sodelovanju z Društvom gluhih in naglušnih Dolenjske in Bele krajine, pripravili pravljični večer za odrasle s pomočjo slušne zanke in tolmača.

Pripov

V Trdinovi čitalnici novomeške knjižnice je že tri mesece vgrajena slušna zanka, ki uporabnikom slušnih aparatov omogoča boljšo slišnost in razumljivost izgovorjenega. Slušna zanka je za slabše slišečo publiko s slušnimi aparati nepogrešljiv pripomoček, saj omogoča nemoteno in diskretno spremljanje prireditev, strokovnih predavanj, delavnic ter preostalega prireditvenega programa, ki je v knjižnici na voljo.

Pravljični večer je voditeljica Carmen L. Oven otvorila z avstralsko pravljico Kako je nastal  didgeridoo, Janja iz Društva za gluhe in naglušne je nastopila z japonsko pravljico Razmišljujoča čaplja,  na koncu pa smo prisluhnili še Trdinovi Gospodični, ki ni pomladila le gospe v pravljici, temveč vse poslušalke, predvsem v srcu.

Navdušenja nad pravljicami tekom večera ni manjkalo. Vidno ganjene obiskovalke so le še en dokaz, da s pravljicami vedno znova pobožamo srce otroka v sebi, ki je – če le želimo, večno mlado in razigrano.

didge

Za glasbeno popestritev pravljičnega večera je poskrbel Robert Oven, ki je zaigral na didgeridoo – inštrument, ki ga gluhi ali slabše slišeči lahko tudi začutijo.

V knjižnici so se ob koncu razveselili tudi pohvale s strani društva, da slušna zanka deluje idealno.

Zapisala: Janja Gazvoda

Posted in Nerazvrščeno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja