GLEDALIŠKI KLUB KRKA – GREGOR LUŠTEK, plesalec, koreograf, igralec

»Telo govori, treba ga je poslušati.«

Gregor Luštek, letošnji prejemnik Nagrade Prešernovega sklada v paru s partnerko in soplesalko Rosano Hribar, je eden tistih, ki so s plesom in koreografijo v zadnjih letih pogosto prestopali tudi v gledališke uprizoritve. Eden njegovih zadnjih izzivov je bila koreografija za veliko gledališko koprodukcijo Iliade, kjer je odigral tudi vlogo Hefajsta. To pa ni bil njegov prvi in edini vstop v čevlje igralca, igral je tudi v nekaj slovenskih filmih, v gledališču pa ustvarja predvsem kot koreograf, občasno pa tudi kot asistent režije.

Za svoje delo je prejel tudi Trdinovo nagrado Mestne občine Novo mesto, Župančičevo nagrado Mestne občine Ljubljana ter več koreografskih nagrad v tujini.

Kako doživlja preplet gledališča in plesa, kakšno vlogo ima koreografija v gledališki predstavi, kako je stopati iz vloge plesalca ali koreografa v vlogo igralca, kakšne so njegove sanje na gledaliških deskah in kaj trenutno ustvarja v Zagrebu, od koder se bo pripeljal na večer Gledališkega kluba Krka, nam bo povedal plesalec, gledališki koreograf in igralec Gregor Luštek.

Četrtek, 19. marca ob 19.00

 

gregor2

Stavba Krke, Dunajska c. 65

Z njim pa bom klepetala Carmen L. Oven.

Posted in Nerazvrščeno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja