SE LAHKO NAVADIMO NA MANJ?

Nam minimalistični način življenja lahko pomaga najti smisel ter ali  obstajajo načini, ki nam pomagajo razbiti oklep vsakodnevnih navad, ki nas držijo ujete v začaranem krogu potrošništva? Odgovore bomo iskali s Samom Rugljem, urednikom knjige Moč navade,  Mitjo Pucerjem, urednikom knjige Minimalizem ter Markom Roblekom, bosim maratoncem in zagovornikom minimalnega načina življenja. Pogovor bo vodila Carmen L. Oven.

Četrtek, 12. 3., ob 18. uri

Mladinska knjiga, knjigarna na Trubarjevi

Sodobni ljudje živimo udobno življenje v katerem nam, vsaj na prvi pogled, nič bistvenega ne manjka. A vendar nismo srečni. Vse bolj se zavedamo, da smo sužnji potrošništva, ki prinaša hipne trenutke zadovoljitve, a nas na dolgi rok pušča prazne. V knjigi Minimalizem (izdala Mladinska knjiga) avtorja Joshua Fields Millburn in Ryan Nicodemus zagovarjata radikalen prelom s takšnim življenjem. Sama sta opustila svoj razkošen življenjski slog, vse odvečno in nepomembno, da bi se lahko osredotočila na tisto, kar zares šteje: zdravje, odnosi, strast, osebna rast in prispevanje k zboljšanju skupnosti.

Pa bi to lahko naredili tudi sami? Preprečujejo nam predvsem navade, ki smo jih prisvojili tekom življenja. Knjiga, ki nam pove, zakaj počnemo, kar počnemo, in kako lahko to spremenimo, je pred kratkim izšla pri založbi Umco. Moč navade, knjiga nagrajenega raziskovalnega novinarja Charlesa Duhigga,  nas popelje do osupljivih znanstvenih odkritij, s katerimi avtor pokaže, zakaj navade obstajajo in kako jih lahko spremenimo.

 Vabljeni na večer v knjigarni, ki lahko spremeni vaše življenje!

Mladinska knjiga, knjigarna na Trubarjevi, Ljubljana

samomarko

Posted in Nerazvrščeno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja